• Spanplafond keuken en woonkamer

  • Spanplafond voor zakelijke ruimtes

  • Spanplafond woonkamer

  • Spanplafond badkamer

Verlaagd plafond in de badkamer? Kies een spanplafond!

Wilt u uw plafond in de badkamer verlagen? Bijvoorbeeld omdat u spotjes wilt monteren, of omdat uw huidige plafond wel een renovatiebeurt kan gebruiken? Een verlaagd plafond is ideaal om uw badkamer beter te isoleren, of bepaalde kabels en leidingen in te verbergen. De badkamer is een vochtige ruimte, en daardoor erg gevoelig op schimmelvorming. Bij een gewoon plafond bestaat de kans dus dat er gaat schimmelen. Bij een Spanplafond is deze kans aanzienlijk minder. De laatste jaren wordt er steeds vaker voor een Spanplafond in de badkamer gekozen. Een Spanplafond zorgt voor een mooie afwerking van het plafond, en geeft het een strakke en tijdloze uitstraling.

Er zijn meerdere manieren om een verlaagd plafond in uw badkamer aan te brengen, een daarvan is een spanplafond. Maar u kunt ook kiezen voor gipskartonplaten, ook wel gyproc genoemd. Hoewel er meerdere mogelijkheden zijn, kent een spanplafond aanzienlijk meer voordelen ten opzichte van andere soorten verlaagde plafonds.

Hoe werkt een spanplafond?

De techniek achter een spanplafond is eigenlijk vrij simpel. Een spanplafond bestaat uit een elastisch doek van polyester en wordt gespannen onder het huidige plafond. Voorheen werd het spanplafond gemaakt van pvc, dit moest geplaatst worden bij een temperatuur van 40 à 50 graden. Deze warmte was nodig omdat het doek versoepelt moest worden, zodat het makkelijker bevestigd en opgespannen kon worden.

Het spanplafond van polyester kan gewoon onder normale omstandigheden worden geplaatst. Het doek wordt door middel van speciale profielen of klemconstructies op de muren gemonteerd en kan op iedere ondergrond worden geplaatst.

Het plafond is de badkamer is de ruimte die het meest aan vocht wordt blootgesteld. Een Spanplafond is vochtwerend en gaat schimmelvorming tegen. Het monteren van een Spanplafond in een badkamer gaat meestal redelijk snel. Badkamers hebben meestal geen bijzondere bochten of hoeken. In een ruimte zoals de badkamer is het een ruimte waar hygiëne voorop staat. Een Spanplafond kan aan deze voorwaarden voldoen. 

Onderhoud van het plafond

Het onderhoud van een spanplafond is heel eenvoudig. Het beste is om uw plafond schoon te maken met een stoffen doek, een beetje water en een mild schoonmaakproduct. Doordat het spanplafond eigenlijk een doek is, is het beter om niet te ruw te werk te gaan, een plafond is immers veel gevoeliger dan een regulier plafond. Wrijf het plafond zachtjes schoon en gebruik een plumeau om eventueel stof te verwijderen. Zowel hoogglans als matte spanplafonds kunt u op dezelfde manier onderhouden.

Voordelen van een spanplafond in de badkamer

  1. Het plafond in de badkamer wordt meer dan ieder ander plafond blootgesteld aan vocht, waardoor schimmels snel kunnen ontstaan. Een gyproc plafond is gevoelig voor schimmelvorming, terwijl een spanplafond 100% vochtwerend is.
  2. Wij kunnen een spanplafond vaak binnen één dag plaatsen. Normaliter heeft u dagenlang verschillende werklui over de vloer, bij een spanplafond is dat niet het geval.
  3. Het plaatsen van een spanplafond vergt geen hak- en/of breekwerk. U hoeft daardoor niet onnodig lang in de rommel te zitten en uw meubels kunnen gewoon blijven staan.
  4. Een spanplafond is onderhoudsvriendelijk. Het enige dat u hoeft te doen is het doek af en toe afdoen met een vochtige doek of de plumeau erlangs heen halen.
  5. Het plafond neemt weinig ruimte in beslag. Als u kiest voor een spanplafond zonder lichtplan hebben we slechts 2 cm nodig om het plafond te plaatsen. Wilt u spotjes in het plafond monteren? Dan komt het plafond tenminste 7 cm naar beneden.

Een ruime keuze

Er is een ruime keuze in de Spanplafonds, zo is er een keuze in het soort doek. Vaak wordt er gekozen voor een polyester Spanplafond. Dit is gemakkelijk te spannen en heeft weinig onderhoud nodig. Qua verlichting is er ook een ruime keuze. Zo kunt u kiezen voor spots in het Spanplafond, of een Led-strip langs de wanden. Geluidsboxen kunnen ook verwerkt worden in het Spanplafond, en heeft ongeveer dezelfde verwerking als verlichting.

Spanplafond als verlaagd plafond

Een spanplafond heeft ontzettend veel mogelijkheden en wordt altijd voor u op maat gemaakt. Zo kunt u het plafond uitbreiden met een lichtplan of juist kiezen voor een specifieke kleur of print. Daardoor past een spanplafond in ieder interieur. Heeft u liever een klassiekere look? Dan kunnen we het plafond afwerken met een sierlijst.

Vrijblijvend prijsvoorstel ontvangen voor een Spanplafond in de badkamer?

Als Spanplafond Specialist zitten we gevestigd in Tholen. Met ons onlangs geopende showroom, kunnen wij nu de Spanplafond aan u laten zien. Ook kunnen we langskomen bij u thuis voor een afspraak.

De prijs van uw nieuwe plafond is altijd afhankelijk van diverse factoren, zoals type plafond, de kleur en met name de grootte van uw badkamer. Wij kunnen u, op basis van uw wensen, een vrijblijvend prijsvoorstel doen zodat u vervolgens kunt beslissen. Maak gebruik van ons contactformulier, de chat of neem telefonisch contact met ons op via 0167 – 573451.

geen hakwerk | geen breekwerk | geen rommel

koopeenspanplafond.nl | Ondernemersweg 7, 4691 SL Tholen | Webontwikkeling Cannect Webdiensten